• Hoefsestraat 4, 6601Gv, Wijchen-NL
  • 0031 2464 20467
  • 0031 6516 42906

Fondacija i nagrada „Nijaz Slipičević“: Tri nagrade za mladeObavještavamo zainteresovanu javnost da je „Fondacija Slipičević“, koju je osnovao Hari Slipičević, nedavno u Mostaru utemeljila i „Nagradu Nijaz Slipičević“, koja nosi ime ovog poznatog mostarskog pedagoga i humanista, rođenog u ovom gradu 1940. godine i umrlog u Sarajevu, 2015. godine.

Utemeljitelj ovom nagradom namijenjenom mladim ljudima nastoji sačuvati uspomenu na djelovanje svoga oca u mostarskom okruženju, te poticati mlade stvaraoce iz raznih oblasti likovne umjetnosti, književnosti, muzike, nauke i kulture uopšte da, vođeni vrijednostima humanosti, svojim postignućima budu bolje prepoznani u našoj javnosti.

S tim ciljem, utemeljene su tri nagrade za najbolja postignuća mladih ljudi u Mostaru ili Mostaraca izvan Mostara: Prva nagrada u iznosu od 2.000 KM; Druga nagrada u iznosu od 1500 KM i Treća nagrada u iznosu od 1000 KM.

Izbor najboljih odnosiće se uvijek na tekuću godinu, a odluku o najboljima donosiće žiri u sastavu Salko Pezo, Goran Karanović, Dragi Šestić, Elvedin Nezirević i Dragan Marijanović, predsjednik. Izvršni sekretar Fondacije je Fazlija Hebibović, a sve službene obavijesti o ovom projektu zainteresovani će naći na ovoj stranici. Nagrade će biti uručivane na prigodnoj svečanosti svake godine u Mostaru, 20. septembra/rujna, na godišnjicu rođenja Nijaza Slipičevića.

(Novasloboda.ba)