• Hoefsestraat 4, 6601Gv, Wijchen-NL
  • 0031 2464 20467
  • 0031 6516 42906

Knjiga „Biseri od kamena“ Harija Slipičevića za sve mostaronostalgičare i mostaroljupce

2016-01-11

Odavno jedan kulturni događaj nije izazvao veći interes javnosti kao sinoćnja promocija knjige „Biseri od kamena“ autora Harija Slipičevića, koja je održana u prepunoj sali Studentskog hotela Mostar.

Knjiga, kojoj je pečat dao i grafički dizajn, koga je uradio Gorad Sudar, tim je interesantnija što je u njoj iskazana rijetko viđena ljubav sina (Harija) prema ocu (Nijazu), a i promocija je održana upravo na godišnjicu smrti njegovog oca. Uz sve to, prvi put se, barem u Mostaru, desilo da je je knjiga svim posjetiocima dijeljena besplatno.

Uz autora, o knjizi su nadahnuto i sa dosta emocija govorili Fazlija Hebibović, glavni urednik portala Novasloboda.ba i Goran Sudar, grafički urednik Večernjeg lista, te moderator Goran Karanović, pjesnik i novinar, a dok je voditelj programa bila novinarka Adla Dizdar-Hodžić. Lijepom ugođaju doprinio je i gudački kvartet Simfonijskog orkestra u Mostaru.
Knjiga „Biseri od kamena“ namijenjena je, prije svega, svim mostaronostalgičarima i mostaroljupcima ma gdje bili.

Sinoć je saopštena odluka da će „Fondacija Slipičević“ ustanoviti godišnju nagradu „Nijaz Slipičević“, koja će se dodjeljivati za doprinos u umjetnosti. Prva naagrada biće uručena slavodobitniku 20. septembra na godišnjicu rođenja Nijaza Slipičevića u bašči Ćorovića kuće u Mostaru.

A. Š.
(Novasloboda.ba)