• Hoefsestraat 4, 6601Gv, Wijchen-NL
  • 0031 2464 20467
  • 0031 6516 42906

Održana promocija romana Harija Slipičevića

2018-01-09

U Kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru u utorak, 9. januara, u prisustvu velikog broja gostiju, upriličena je promocija romana "Ključ besmrtnosti" Harija Slipičevića, Mostarca koji godinama živi i radi u Holandiji.

 

Roman "Ključ besmrtnosti" prvi dio je Harijeve njegove trilogije. Riječ je o nečem posebnom. Rijetko viđenom u našoj književnosti. Avanturi i misteriji koja ostavlja bez daha. Napeta priča ovog romana vodi nas kroz jednu neobičnu i napetu potragu. Potragu za Knjigom Mrtvih, koja je pod zaštitom moćnog klana Ptolomejevića. Kroz splet istorijskih misterija, legendi, akcije i intrige, za Knjigom tragaju tajna društva, policijske agencije i vlade modernih država.

 

U priču se, na svoj 33. rođendan, upliće Mac Lewit, naučnik i boem, dvojnik egipatskog boga Ozirisa, prvog čuvara Knjige Mrtvih.

 

Osim Harija Slipičevića, o knjizi su Fazlija Hebibović, izvršni direktor Fondacije Slipičević, promotori Goran Karanović i Dragan Marijanović, te Goran Mikulić, direktor Izdavačke kuće Art-Rabic iz Sarajeva.

 

Moderator je bila novinarka FTV-a Adla Dizdar, dok su u muzičkom dijelu programa učestvovali Antonija Batinić i Nedim Kurtović iz Rock škole Mostar.

 

Hari Slipičević ugodno je iznenadio posjetioce, kojima su uručene bočice eliksira za vječni život, koje su, sepcijalno za ovu priliku, stigle direktno iz Egipta.

 

Hari Slipičević, predsjednik Fondacije Slipičević, do sada je objavio dvije knjige - "Biseri od kamena" i "Mostarac lavljeg srca".

 

http://fena.ba/article/993613/predstavljen-roman-kljuc-besmrtnosti-harija-slipicevica

https://www.bljesak.info/kultura/knjige/Kljuc-besmrtnosti-u-Mostaru/223860

https://dnevni-list.ba/intervju-hari-slipicevic-kljuc-besmrtnosti-je-knjiga-o-misterioznom-svijetu-najcuvanije-tajne-u-povijesti/