Lana, goran i iva martina ovogodišnji dobitnici nagrade "nijaz slipičević"

Objavljeno u Sep 20, 2019

Nagrada "Nijaz Slipičević" oformljena je kako bi Fondacija Slipičević pomogla razvoj talenata koje tek treba vrjednovati, a koji u teškom vremenu za Mostar ne dobivaju zaslužena priznanja i potporu.

Ovogodišnji laureati su Iva Martina Kraljević, osvajačica trećeg mjesta na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici, zatim Goran Popović, mladi Mostarac koji je primljen na prestižnu Akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku te prvonagrađena Lana Pudar, državna rekorderka u plivanju.Nagrada "Nijaz Slipičević" oformljena je kako bi Fondacija Slipičević pomogla razvoj talenata koje tek treba vrjednovati, a koji u teškom vremenu za Mostar ne dobivaju zaslužena priznanja i potporu.

Svrha nagrade je poticati mlade ljude - likovne umjetnike, književnike, sportaše, glazbenike, znanstvenike te sve druge mlade talente koji svojim radom ostvaruju najznačajnija postignuća.

Ove godine dobitnike nagrada birali su sami građani glasovanjem na društvenim mrežama.

Po prvi put dodijeljena je i plaketa "Nijaz Slipičević", i to Ženskom nogometnom klubu Emina, sportskom kolektivu koji je, kako je istaknuto, u samo nekoliko godina postojanja došao u sam vrh bh. sporta.

Dosadašnji dobitnici nagrade "Nijaz Slipičević" bili su plivačica Amina Kajtaz, Mostar Rock School, karataš Ivan Klepić, književnici Almin Kaplan i Anita Pajević, akademski slikar Boris Orenćuk, Street Arts Festival, Mostarska asocijacija sporta te Plesni studio Mo Stars.

6943504572.jpg 1461404194.jpg 4703097022.jpg 9632867109.jpg 5828062859.jpg < >